Populära sporter att betta på

Idag kan man i stort sett betta på vad som helst och hos Betsson finner man allt från populära sportbetting som fotboll, hockey och tennis till betting inom politik, film, musik men även betting inom eSport. Valmöjligheterna är många och det finns något för alla tycken och smaker. För att skala av det hela lite tänkte vi presentera några av marknadens mest populära bettingsformer och redogöra kort vad man kan finna bland dessa kategorier. Utan att komplicera det hela kan vi egentligen alla hålla med om att världens mest populära sporter idag är fotboll, hockey och tennis och desamma gäller även vid betting. Letar du efter speltips kan du kika in hos Betting.se.

Fotboll Champions-leauge

Fotboll är idag en av världens största och mest spelade sporter och det är därför inte konstigt att denna sport står på topplistorna för betting och oddsspel. Hos Betsson finner man idag snabbt ett brett utbud av spel i populära fotbollsligor som Premier League, Champions League, La Liga, Allsvenskan, Superettan och många fler. Bland dessa ligger främst Premier League och Champions League på toppen.

Champions League

Champions League är idag en av världens mest kända och prestigefyllda fotbollstävlingar. Här förs Europas toppklubbar samman och man tävlar om titeln “mästare bland mästarna”. Champions League har vuxit och blivit ett högst populärt sportevenemang i TV-sammanhang och det är därför inte konstigt att betting inom ämnet blivit en stor del av många fotbollsfans hjärtan.

Premier League

Premier League är den engelska fotbollsligan som grundades 1992. Fotboll är idag Englands nationalidrott och det är därför givet att betting på fotboll är dess motsvarighet när det kommer till spel om pengar. Att betta på Premier League är idag mycket populärt runt om i Europa och är ofta ett hett samtalsämne på alla bettingsajter och sportbarer. För att tippa rätt i Premier League krävs det inte att man är en siare eller spådam – utan här gäller det att betrakta och reflektera över hur lagen spelar och följa dess spel noggrant för att kunna dra sina slutsatser.

Ishockey

Strax efter fotbollens världsledande popularitet har vi den traditionella ishockeyn. Att lägga sina betts på hockey förekommer nästintill lika vanligt som fotbollen och man finner, lik fotbollen, ett brett utbud av populära matcher och ligor som man kan lägga sina odds och bettings på. Vanligt inom hockeyn är SHL, som är den svenska hockeyligan, och NHL, som är den professionella hockeyligan som består av 30 hockeyklubbar från Nordamerika.

Tennis

Det kan vara svårt att tro att tennis ligger på en topplacering bland de mest populära sporterna att betta på men sant som det är sagt finner man idag ett otroligt utbud av just odds på tennis. Här kan man idag bland annat lägga sina odds och betts på ATP, Challengers, Internationellt, ITF Women och WTA och oberoende om man är en tennisfantast eller inte är oddsspel på tennis högst underhållande och givande.

Golf

Golfen växer sig ständigt större och starkare för varje år som går. Inte bara i Sverige utan även över hela vårt klot. Ett bevis på detta är OS 2016 då golfen var med och svenske Stensson stod för en fantastisk resa genom hela mästerskapet. Det var känslor, dramatik, spänning och inte minst av allt helt fantastiskt golf. Det är så man säljer in en produkt.

Vinn pengar på golf?

Som med nästan allting här i livet så gynnar det sig att ha kunskap. Det gäller speciellt i golf. Detta kommer handla lite kort om de två vanligaste spelformerna av golf. Antingen är du säker och satsar på vinnaren och han tar hem allt och du tjänar en bra hacka. Eller så spelar man 1X2 med två spelare som gör upp mot varandra. Du väljer vem du tror kommer dra längsta strået eller om det blir oavgjort. Detta är golf. Allt kan vända väldigt snabbt. Därför är det viktigt att känna till din spelares nuvarande form och motståndarens, samt banan och vädret. Det är “enklare” att spela 1X2 men belöningen är större om du lyckas sätta en vinnare. Men i vilket fall som helst så är det underhållande rakt igenom.

UFC

Populariteten kring UFC har ökat markant sedan 2014, som med boxning alltid varit historiskt så behövdes det bara en extravagent karaktär för att hypea upp sporten i större grad. Som de allra flesta kommer veta menar vi Conor Mcgregor. UFC hade alltid en stabil publik tidigare men har under senaste 4 åren mer än dubblat sin popularitet, du kan även betta på ufc.

eSport

Som tidigare nämnt så kan man idag betta på i stort sett vad som helst och en “sport” som har vuxit sig allt större i dagens innovativa samhälle är den så kallade eSporten. Att lägga sina betts på eSport innebär alltså att man som spelare satsar på olika datorspel-turneringar. Idag finner man eSport som en populär sport att lägga sina odds på och inom kategorin finner man bland annat ofta Counter Strike GO, Dota 2, League of Legends och World of Tanks.

Betsson-logo